El projecte

 

Partim de la importància del desenvolupament integral de les criatures, on siguen les protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, dins d’un entorn de seguretat i llibertat, que els permeta construir i deconstruir el camí traçat. Cal partir d’experiències significatives, del descobriment, de tot allò que desperta el seu l’interés, així com les seues possibilitats d’interacció. 

l·lustració nena | Escola infantil Passet a Passet Beteró València

La nostra escola

Vetllem per una escola inclusiva i diversa, considerant les individualitats amb totes les seues riqueses, perquè no existeix cap criatura igual. Per això, respectem els seus ritmes d’aprenentatge i desenvolupament, sense forçar el procés maduratiu i natural, fent propostes que desperten els seus estímuls i els oferisquen possibilitats reals en el camí cap a la la recerca de l’autonomia personal. 

El nostre procés educatiu es construeix sobre criteris basats en la coeducació i la igualtat entre xiquetes i xiquets (llenguatge, gestos i actituds no sexistes), perquè cal incorporar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes i cadascuna de les propostes pedagògiques i programacions, amb la voluntat de superar l’androcentrisme i el sexisme que impera encara a les nostres aules, escoles i societats. 

Imatge galeria Dins a les aules | Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures
Imatge actuacions| Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

Família i barri

A Passet a Passet les famílies teniu sempre les portes obertes. Entenem l’escola i les famílies com dos grans blocs d’aprenentatge que van sempre de la mà, per això busquem la cooperació educativa entre ambdós contextos, aportant així solidesa, confiança i integralitat al procés educatiu. 

Per això oferim una escola de famílies gratuïta on la nostra psicòloga Gestalt realitzarà formacions pedagògiques per tal d’ajudar a l’acompanyament de les vostres filles i fills.

Una escola oberta al barri, amb la intenció que l’escola esdevinga un model socioeducatiu vinculat a altres agents de l’entorn , teixint xarxes de col·laboració. El barri i la ciutat, un entorn (medi natural, construït i social) que ha de ser un marc, un espai per aprendre, però també ha de ser objecte d’estudi, recurs d’aprenentatge, i receptor de les aportacions i impactes generats en el procés d’aprenentatge realitzat en simbiosi amb ell. 

Arrels

Eixides a diferents entorns (teatre, espais educatius, horts urbans, el parc, la mar…) que contextualitzen els aprenentatges de l’aula i ens permeten trobar altres realitats i conèixer altres experiències arrelades al context social i cultural més proper. Perquè l’escola, que forma part del seu entorn social, té un compromís i una corresponsabilitat amb aquest entorn i amb la comunitat. 

La llengua vehicular de la nostra escola és el valencià, perquè és precisament la llengua del nostre entorn i del nostre poble, cal doncs acollir-la i cuidar-la, per no perdre-la. Des de les escoles, cal utilitzar-la dia a dia en les expressions quotidianes, en les acadèmiques, en les nostres cançons i contes, per així mantenir-la viva a tots els espais. 

Imatge galeria El pati | Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

Activitats

Com a casa seua

Imatge galeria Menjador | Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

A Passet a Passet, volem que els xiquets estiguen com a casa seua, per això optem por un tracte carinyós, tendre, fomentant la seua autoestima, la seua personalitat i com no, el seu desenvolupament físic, afectiu, social e intelectual d’una forma integral, harmònica i respectuosa.

Tracte carinyós i tendre

Conquerir la seua pròpia autonomia

Imatge galeria Psicomotricitat fina| Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

Totes les nostres activitats estan pensades per tal d’aconseguir que els nostres fills i filles, a poc a poc i al seu ritme, vagen assolint tots eixos coneixements i aprenentatges que els van a dur a conquerir la seua pròpia autonomia.

Al seu ritme

Dins de l’aula i a l’aire lliure

Imatge galeria pintura| Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

Aquestes activitats es desenvoluparan tant dins de l’aula com a l’aire lliure, aprofitant l’ampli i assolellat pati exterior que té l’escoleta. A més, comptarem amb xicotetes eixides o excursions que seran com grans aventures per als menuts (teatre, granja escola, etc.).

Xicotetes eixides o excursions
Imatge galeria Experimentant amb el menjar | Escola infantil Passet a Passet Beteró València | Desenvolupament integral de les criatures

Cuina pròpia

Oferim una cuina pròpia i casolana amb productes ecològics i de proximitatamb una alimentació sana i equilibrada, sense sucres afegits ni sal, perquè és des de l’escola, des d’on hem de concebre l’alimentació de les criatures com un fet educatiu molt important, que ens aproxima a la nostra cultura i tradicions, al coneixement de les fruites i verdures de temporada, dels camps de l’horta de València i els llauradors que els treballen.